ΠΑΡΑ-ΜΟΡΦΩΣΗ
"…ίσως το χειρότερο σημάδι στη διάρκεια μιας κρίσης είναι οι επιθέσεις που δέχονται οι εκπαιδευτικοί. Αυτό οφείλεται κατά τη γνώμη μου σε δύο παράγοντες: οι εκπαιδευτικοί δεν έχουν ορατή οικονομική λειτουργία και παράγουν, έστω περιορισμένα, κοινωνική συνείδηση." John Dewey, Αμερικανός φιλόσοφος και θεωρητικός της εκπαίδευσης, 1932.

Οι 5 ωραιότερες φωτογραφίες της γης από το Landsat 5

Ετικέτες

Για τον «εορτασμό» των 40 χρόνων από την έναρξη του προγράμματος Landsat η NASA διάλεξε 5 φωτογραφίες από τις 120 που ανήκουν στη σειρά «Earth as Art», και δικαίως, χαρακτηρίζονται ως οι 5 πιο όμορφες φωτογραφίες της Γης.


Η πρώτη εκτόξευση δορυφόρου Landsat, με αποστολή την λήψη φωτογραφιών του πλανήτη μας, πραγματοποιήθηκε στις 23 Ιουλίου 1972. Από τότε, οι δορυφόροι κοιτούν κάτω, προς τη γη, και οι επιστήμονες που διαχειρίζονται το οπτικό υλικό, έχουν δημιουργήσει μία τεράστια συλλογή της φωτογραφικής ιστορίας της γης, τα τελευταία 40 χρόνια. Συλλογή που δείχνει όλες τις αλλαγές που έχει υποστεί ο πλανήτης, από την εκμετάλλευση των φυσικών πόρων, την γεωργία, τη γεωλογία…
by Αντικλείδι , http://antikleidi.wordpress.com
0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Translate

Ετικέτες